Складно знайти людину, яка б не чула про корисні властивості лосося.

Атлантичний лосось або сьомга – це незамінне джерело здоров’я, адже містить важливі поліненасичені кислоти Омега-3 та Омега-6. Сьомга допомагає зміцнити організм, вивести токсини, усунути наслідки стресів, підвищує імунітет та є справжнім секретним інгредієнтом для зберігання молодості та краси!

Незамінне джерело вітамінів, мікро- та макроелементів

Сьомга калорійніша за звичайну «білу» рибу майже вдвічі. Але на відміну від м’яса, у рибі містяться ненасичені жири. Поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6 корисні для судин, зменшують ризик тромбозу, запобігають хворобам серця.

Саме жирність сьомги робить її такою корисною, оскільки жири потрібні для нормального функціонування організму людини. Сьомга містить багато легкозасвоюваних білків та вітамінів групи В. Всього 100 грам сьомги містять добову потребу людини у вітаміні В12 та половину від добової норми протеїну!

Чимало в сьомзі і інших корисних вітамінів та мікро- і макроелементів: вітамін А, D, йод, фосфор, цинк, кальцій, калій, магній та інші. Ці елементи необхідні для зміцнення кісток і здоров'я нервової системи. Вживання сьомги покращує функціонування мозку, а також покращує настрій, тому сьомга рекомендована при сезонних депресіях і втраті сил. 

Чим корисна сьомга?

Філе сьомги містить антиоксидантні сполуки, які попереджають онкологію, усувають запальні процеси, сповільнюють процеси старіння шкіри. Мелатонін у складі риби допомагає людині позбутися безсоння, а фолієва кислота позитивно позначається на кровообігу і вирішує проблеми з анемією. Крім того, сьомга знижує прояви хвороби Альцгеймера та багато інших вікових змін.

Вчені Китаю довели здатність сьомги знижувати ризик патологій судин і серця. Включення сьомги в раціон допомагає знизити рівень «шкідливого» холестерину, надлишок якого викликає атеросклероз. При цьому червона риба підвищує рівень ліпопротеїнів високої щільності і калію. Вони корисні для судин, допомагають розслабити та розширити стінки судин, що призводить до зниження артеріального тиску. 

Сьомга допомагає:

  • зміцнити зуби та нігті;
  • нормалізувати функції органів ШКТ;
  • вивести токсини та нейтралізувати дію вільних радикалів;
  • усунути наслідки депресій і стресів;
  • зміцнити імунітет.